Zo. 01 nov. 2020
Geen viering

Allerheiligen

Familie Daenen-Jongen en Jongen-Marchal
Werner Sterckx en familieleden
Jgt. Marcel De Clercq en zoon Arthur
********************

Zo. 08 nov. 2020
Geen viering

********************

Zo 15 nov.  2020
Geen viering

********************

 

 

 

 

 

 

 JIPJeugd In Parochie                


Wie zijn we?

 

De term “ Lange Weg” staat voor het project dat jongeren een 5-tal jaren voorbereidt op het vormsel, dat ze dan vieren op 17 jarige leeftijd. Hier bij ons heeft de begeleiding een mooie naam gekozen om de groep in de parochie te verankeren: JIP – Jeugd In Parochie.

JIP zit mee onder de grote koepel van de Interdiocesane Jeugddienst, die alle vormen van Catechese na 12 jaar omvat. Daaronder vallen de +13 groepen, de projecten van de Lange Weg en allerlei werkvormen voor de jeugd onder de naam Jokri.

In ons bisdom behoren wij tot het Vicariaat Vlaams Brabant/Mechelen en onze plaatselijke jeugddienst is te vinden in het Pastoraal Centrum, Varkensstraat 6 te Mechelen. Deze Jeugddienst neemt o.a. alle projecten van de Lange Weg ter harte.

 

               

 

JIP heeft een lange voorgeschiedenis.

Eerst was er een jeugdwerking onder de naam +13. Na 25 jaar is dan overgeschakeld naar Jip met het vormsel op 17. De manier van werken en samenzijn hebben we overgenomen van de +13. . Het is één grote groep, verbonden als een gezellige familie, waar klein en groot elkaar probeert te verstaan, ondersteund door een stevige begeleidingsploeg. Ook Jip is al een hele tijd bezig, als je weet dat de eerste groep met  de letter A begonnen is onder de naam Anker. Ieder jaar komt er een volgende letter met een naam die ze zelf kiezen. Dit jaar zijn de jonge mensen gevormd van het groepje”Lens”. En we gaan momenteel op weg met JIP Mozaïek, Natuurlijk, Oase en Parel.

Na de catechese in het 6e leerjaar (zie ook bij ‘Plechtige Geloofsbelijdenis’) kunnen de jongeren kiezen voor JIP. Tijdens de Naamopgave engageren ze zich voor de “ Lange Weg”. Er zijn heel weinig uitvallers.

 

 

 

 

Wat doen we?

JIP organiseert ieder werkjaar twee weekends, eentje in oktober als start en nog eentje in februari. We gaan dikwijls naar het hoeveke bij het kasteel van Zellaar (Bonheiden).

Om de maand ongeveer plannen we nog een activiteit: een film bekijken, luisteren (naar een gast of naar elkaar), praten over verhalen (Bijbelse en andere). Verder is er ook nog de kersthappening en de onovertroffen slotdag........ We komen samen in ‘t Kranske of in een zaaltje van de school.

Dit jaar hebben we met het jaarthema “ Stilte” gewerkt. Vorige jaarthema’s waren “ Zien” en “ Vertrouwen”.  Waar mogelijk werken we met leeftijdsgroepen, een andere keer doen we alles samen.

 

JIP is keigezellig, interessant en vooral: niet te missen…!

                              

(foto’s boven: op weekend in Averbode)

 

Vrolijke groeten vanwege de enige échte JIPbegeleiding ;-)

 

An, Elfi, Hilde, Lucy-Ann, Miriam, Sanne en Paul.

 

Voor meer informatie, stuur een bericht naar:

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.