Zo. 18 nov. 2018

Emmaüsviering

Voor een spoedige genezing

********************

Berichtje van Teofiel voor de kinderen!

Hoy,

Ik ben Teofiel!  Je kent me nog niet, maar ik hoor net dat jij graag naar de catechese zou komen?  Tof!  Ik zal er alleszins ook bij zijn.  Dan vertel ik jou over mij reisplannen en over een boek dat ik gekregen heb van mijn goede vriend Lucas.  In dat  boek vertelt Lucas over het leven van Jezus van Nazaret.  En dus dacht ik : laat ik eens naar dat land van Jezus op reis gaan.

En hier ben ik dus, gepakt en gezakt, klaar om te vertrekken.
Ga je mee?

Heel graag tot dan!
Teofil

Plechtige Geloofsbelijdenis – Info voor de ouders

In onze parochie kan je in het zesde leerjaar je Plechtige Geloofsbelijdenis vieren. De voorbereiding op deze viering wordt begeleid door Hilde en Annemie. In een 10-tal bijeenkomsten gaan zij op stap met Teofiel, een vriend van de evangelist Lucas en maken zij met de kinderen een boeiende reis.  Voor het plannen van deze bijeenkomsten houden Hilde en Annemie rekening met de buitenschoolse activiteiten van de kinderen.  Er is dus geen vast moment van samenkomen maar er wordt elk jaar opnieuw gepuzzeld zodat niet telkens dezelfde kinderen hun voetbaltraining of muziekles moeten missen.

Ieder jaar wordt gewerkt rond een thema.  Vorig  werkjaar was dat: ‘Wij hebben een boompje opgezet’, met veel verhalen over bomen uiteraard.

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met diverse werkvormen, want jongeren van 12 twee uur stilletjes op een stoel laten zitten, dat zou pas een zware opdracht zijn!

Op het programma staan ook twee avonden met de ouders, één keer in het begin van het werkjaar en één keer op het einde want de betrokkenheid van de ouders is belangrijk.

De viering van de Plechtige geloofsbelijdenis gaat in onze parochie door de derde zondag na Pasen, om 11u.  Geen aparte viering maar een zondagsviering, omdat ook de betrokkenheid van onze ganse gemeenschap  belangrijk is.  De kinderen zelf hebben een rui

me inbreng in deze viering,  het moet hun viering zijn!

Twee weken later kunnen de kinderen, ook in de zondagsviering, hun naam opgeven om de Lange weg te gaan, de weg die leidt naar het vormsel op 17-jarige leeftijd.  Het is een Lange weg maar een zeer boeiende weg met verschillende activiteiten.  In de viering van de naamopgave dragen Annemie en Hilde de jongeren over aan de begeleiding van de Lange weg, een zeer enthousiaste ploeg.

Maar helemaal loslaten doen ze niet want op sommige bijeenkomsten van de Lange Weg proberen ook zij nog eventjes aanwezig te zijn.

Inschrijven voor de Plechtige Geloofsbelijdenis kan op het einde van het 5de leerjaar of bij het begin van het 6de leerjaar.  Hebben jullie vragen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen door te klikken op onderstaand e-mailadres: