Spring naar de inhoud

2de Catechesemoment Vormselvoorbereiding 12-jarigen

Het tweede catechesemoment op zondag 20 oktober stond in het teken van het doopsel van Jezus.
Wij mochten opnieuw een groep enthousiaste kinderen verwelkomen in de Vredestraat. Samen hebben we het verhaal van het doopsel van Jezus gelezen, zoals dat werd opgetekend door de evangelist Marcus. Daarna bespraken we in groepjes de betekenis van het doopsel en het verband tussen het doopsel en het vormsel waarop we ons de komende tijd nog aan het voorbereiden zijn.

De kinderen hadden op voorhand ook thuis foto’s gezocht van hun eigen doopsel. Daarmee konden ze in dan in de groep ook vertellen over de herinneringen van hun families aan die speciale dag en over waarom hun ouders beslist hadden om hen toen te laten dopen.

Dit tweede catechesemoment was nog speciaal om een andere reden: voor de eerste keer beleefden de toekomstige vormelingen van St-Jozef Coloma en St-Jan Berchmans de catechese samen, als één groep. Zo woonden we na de catechese ook samen de Emmaüsviering bij om 11u.

Het team van begeleiders van de beide geloofsgemeenschappen zal ook voor de komende catechesemomenten de koppen bij elkaar blijven steken om de weg naar het vormsel verder zinvol voor te bereiden. We kijken al uit naar volgende maand.

De vormselbegeleiding
Liesbeth, Werner, Griet, zuster Lieve, zuster Ann, Bavo en Marianne