Spring naar de inhoud

Tweede JIP-bijeenkomst

Op weg naar ons vormsel

Dinsdagavond 8 oktober kwamen we met de vormelingen en hun geloofsgenoten samen om nog wat meer vorm en invulling te geven aan hun viering. We gingen van start met onze kennis over de verschillende onderdelen van een misviering en bekeken welke onderdelen we zelf een invulling konden geven. Er kwamen reeds heel wat creatieve ideeën aan bod die de Jippers later meer invulling zullen geven.
Tijdens de vorige bijeenkomst werd reeds hard nagedacht en gewerkt rond de geloofsbelijdenis, ditmaal werd de tekst die hieruit voortvloeide samen gelezen. Er werd instemmend geknikt en er kwamen enkele vreugdelachjes: dit wordt onze geloofsbelijdenis. Het eerst stukje van onze viering is helemaal klaar, check!


Nadien gingen we aan de slag met een moeilijker stukje van de viering: het evangelie. Vorige keer waren we het erover eens dat de versie te zwaar was voor onze viering, we lazen enkele andere versies en discussieerden over de mogelijkheden.
Als afsluiter dachten we samen met onze geloofsgenoot na over licht en licht zijn in iemands leven. Hoe doen wij dit? Hoe deed Jezus dit? Hieruit kwamen mooie ideeën en levensopvattingen naar voor die mee als inspiratie konden dienen voor onze slagzin. We hebben al heel wat zinnen neergeschreven, maar welke het juist wordt… daarvoor zullen jullie naar onze viering moeten komen op 02 februari 2025.