Spring naar de inhoud

Nieuwjaarsbrief Sint-Jozef Coloma

Laten we niet vergeten dat het voor- en bovenal, de Heer zelf is die ons draagt en ons de kracht geeft. Meer kracht dan wij durven geloven. Al de kracht die wij nodig hebben. Het licht, de warmte en de aanwezigheid van God vergezellen ons. De Heer gaat ons voor. Altijd en overal. Ook in het dragen.

Om dit kracht bij te zetten, schreef Michel op 31 december een nieuwjaarsbrief in naam van onze geloofsgemeenschap en die mochten wij hier publiceren. Wij sluiten ons als ploeg daar heel graag bij aan.

De brief begint niet met lieve peter of meter, maar hij start als volgt:

Lieve God

Ik sta hier met mijn briefje klaar, een brief geschreven in naam van heel de geloofsgemeenschap, ’t is echt waar.

Dit jaar hebben we allemaal ons best gedaan om op onze eigen manier van deze wereld, een mooiere plek te maken.
Te beginnen in deze kerk, in onze eigen omgeving, in onze familie, in onze verenigingen, op het werk. We hebben geprobeerd om een luisterend oor te zijn voor wie het nodig had en helpende handen aan te reiken voor wie deze kon gebruiken. Een schouder te bieden voor mensen met verdriet. Een hartverwarmende knuffel te geven voor wie hier behoefte aan had.
Ook in het nieuwe jaar willen we op hetzelfde ‘elan’ verder gaan. Proberen om nog beter onze innerlijke voelsprieten te trainen in het spotten van mensen die onze liefde, hulp en genegenheid kunnen gebruiken.
Mogen wij U vragen om ons hierbij te helpen? Om ons af en toe wakker te schudden wanneer we het te druk hebben met onszelf?
Mogen wij U vragen om ons te blijven vervullen met Uw kracht om te blijven doorgaan, ook al is het in deze gekke wereld niet altijd gemakkelijk?
Als tegenprestatie beloven wij ook in het nieuwe jaar 2024 weer een geloofsgemeenschap te zijn waar U terecht fier op kan zijn!

Bedankt lieve God,

Uw kapoentjes van Sint-Jozef Coloma
31 december 2023