Zondag 02 april 2023
11.00 u. : Eucharistieviering
Palmzondag-
Gezinsviering

Jgt. Frans Wachters


Donderdag 06 april 2023
Witte donderdag
20.00 u. : Eucharistieviering

 

Vrijdag 07 april 2023
Goede vrijdag
20.00 u. : gebedsviering

 

Zaterdag 8 april
Paaswake
21.00 u.  :   Eucharistieviering

 

Zondag 9 april
Pasen
11.00 u. :  Eucharistieviering

Emiel Verrijken

 Nu we al enkele maanden met de nieuw samengestelde ploeg aan het werk zijn, is het een goed moment om ons en onze taak kort toe te lichten.

 

Wie maakt deel uit van de ploeg?

EH Jan Arnalsteen, Lutgart De Borger, Patrick Elshout, Marc Schaepherders, Marleen Van den Ameele, Zr. Ann Vansteenweghen, Bavo Verpoest. Zuster Elizel werd ook aan onze ploeg toegevoegd, zij heeft geen specifieke taak tot hiertoe.

Onze taak:

De parochieploeg zorgt voor de coördinatie binnen de parochie en tekent het parochiebeleid uit.

Coördinatie houdt in: zoveel mogelijk zorgen dat diverse initiatieven elkaar aanvullen, dat materiële zorgen en inhoudelijke bekommernissen elkaar aanvullen.

Parochiebeleid betekent net een beetje verder vooruit kijken, een parochie in beweging blijven.

We deden een poging om de taken onder elkaar te verdelen. We willen vooral contactpersoon zijn. We zijn aanspreekpunt.
Je kan eender wie van de ploeg aanspreken of een mailtje sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Het is de contactpersoon die bij een eenvoudige vraag een snel antwoord zal geven. Is de vraag wat complexer dan zullen we dit eerst met de voltallige ploeg bespreken en krijg je nadien een antwoord. Zuster Ann Vansteenweghen en pastoor Jan Arnalsteen dragen eerder overkoepelende verantwoordelijkheid.

Wie neemt welke taak (vooral) ter harte?

Liturgie: planning en organisatie van de vieringen doet Lutgart, net als de dopen. Zuster Ann behartigt de huwelijken, Patrick de overlijdens.

Catechese: Eerste Communie volgt Patrick en Marleen volgt dan weer de Plechtige Geloofsbelijdenis en JIP (Jongeren in Parochie).

Diaconie: advent met Welzijnszorg zijn voor Bavo, vasten met Broederlijk Delen voor Marc. ZON (Zorg om Naaste) is ook voor Marc.

Verenigingen zoals Chiro, Joko, Femma, KWB, Okra en Samana worden door Marc gevolgd; Marleen is contactpersoon voor de scouts.

Andere organisaties zoals Technisch Comité (Kranske): Patrick; Marc is contactpersoon voor de basisschool. Bavo is ‘algemeen’ contactpersoon.

Beheerstaken rond infrastructuur worden door Patrick opgenomen, Bavo neemt daarvan de verwarming en het brandalarm voor zijn rekening. 

Gelukkig kunnen we in al deze taken rekenen op nog heel veel andere vrijwilligers.
Dankjewel aan iedereen die onze gemeenschap zo draaiende houdt!

 

*********************************************************************************************************************************************************************