Zondag 26 juni 2022

Zondag 10 juli
11.00 u. : Eucharistieviering

Laatste restauratiefase van Colomakerk staat (bijna) voor de deur

Begin dit jaar ontvingen we het nieuws dat er middelen werden vrijgemaakt voor de laatste restauratiefase van de Colomakerk. In deze fase zullen vooral de muren en de zoldering onder handen genomen worden. De architecten werken nog aan de planning en dus is het nog niet duidelijk wanneer die restauratie daadwerkelijk van start zal gaan en hoe lang ze precies zal duren. We weten op dit ogenblik alleen dat we met onze gemeenschap weer voor een tijdje naar ’t Kranske zullen verhuizen.

Daarnaast werd ook vastgesteld dat de houten balken die het dak van het schip dragen opnieuw zijn aangetast door de huisboktor. Dat is dezelfde keversoort die in 1999 verantwoordelijk was voor de snelle sluiting van de kerk. Het zal deze keer niet zo’n vaart lopen maar het is wel noodzakelijk om zo snel als mogelijk de nodige werken uit te voeren om die boktor definitief te vernietigen. Deze werken zullen ongeveer twee maanden duren en ook hier is het nog wachten op een startdatum.

Vanuit de gemeenschap werd gevraagd om de interventie met betrekking tot verdelging van de huisboktor te laten aansluiten op de laatste restauratiefase. Helaas blijkt dit niet mogelijk en staan ons twee verhuisbeurten te wachten.

Vanzelfsprekend houden we jullie verder op de hoogte zodra er concreet nieuws is.

Coloma heeft eerder al bewezen dat we als hechte gemeenschap moeilijke periodes kunnen doorworstelen. We hopen ook nu op het doorzettingsvermogen, de flexibiliteit en de eendracht die ‘de Colomanezen’ altijd al typeerden.

Als dit achter de rug is kunnen we met ons allen genieten van een kerk die weer tiptop in orde is!

******************************************************************************************************************************************************************************