Tot verder bericht zijn er in het kader van de Corona-maatregelen geen vieringen

Niet in Coloma, niet in de andere Mechelse gemeenschappen.

We schreven op donderdag 29 oktober:

“Als zorgverleners letterlijk en figuurlijk van de daken schreeuwen dat het de hoogste tijd is om covid-19 te stoppen, dan moeten we hen daar in volgen. En als ze iedereen vragen om zo weinig mogelijk contacten te hebben, dan is het onze absolute plicht om daar gehoor aan te geven.”

Daarom hadden we in gedachten om met Allerheiligen alleen nog mensen in de viering toe te laten die dit jaar een dierbare verloren hebben. Daarna zouden we voor onbepaalde duur geen vieringen meer laten doorgaan.

Vandaag zijn we vrijdag, één dag later.

Premier Alexander De Croo heeft een verstrengde lockdown aangekondigd na het Overlegcomité. De regels gelden zeker voor 6 weken.

Hoewel deze lockdown pas ingaat in de nacht van zondag 1 naar maandag 2 november, wordt door de Mechelse parochiepriesters gevraagd om ook alle liturgische diensten tijdens het Allerheiligenweekend af te schaffen.

We begrijpen die vraag volkomen en dus gaat ook in Coloma de viering van Allerheiligen op 01 november '20 niet door.

Het spreekt voor zich dat gedurende de hele lockdown alle vieringen geschrapt worden.

Wie op ‘lees meer’ klikt kan het bericht van de Mechelse parochiepriesters lezen.

"Beste mensen,

We hebben vanavond de berichtgeving vanuit de Belgische en de Vlaamse regering gehoord. De situatie in ons land in verband met Covid-19 is dramatisch. Een nieuwe lockdown wordt doorgevoerd.

Hoewel deze lockdown pas ingaat in de nacht van zondag 1 naar maandag 2 november worden alle liturgische diensten tijdens het Allerheiligenweekend afgeschaft in de Mechelse kerken. Alleen in de kathedraal zal de bisschop voorgaan met een beperkte aanwezigheid van andere gelovigen. En in Onze-Lieve-Vrouw over de Dijle is er een eucharistieviering “achter gesloten deuren” die live gestreamd wordt via YouTube kerk in Mechelen  Ook de komende tijd zal deze livestream doorgaan, namelijk op deze zondagen dat er geen eucharistie wordt uitgezonden op VRT-Eén.  We blijven daarover berichten.

Aan de verantwoordelijken van de verschillende Mechelse geloofsgemeenschappen vragen wij om de familieleden van de overledenen die herdacht zouden worden op de hoogdag te verwittigen dat deze gedachtenisviering uitgesteld wordt naar een nader te bepalen moment.

Moeilijke tijden beleven we. Daar waar het mogelijk is zullen we de kerken openhouden voor persoonlijk gebed of meditatie.  Het christelijke gemeenschapsgebeuren wordt ten tweeden male dit jaar op de proef gesteld. We zullen daar enigszins digitaal aan verhelpen. Bovenal blijven we samen uitzien naar genezing en toekomst.

Goede moed aan iedereen!

Jan Arnalsteen en Guy De Keersmaecker, parochiepriesters in Mechelen"