IMG_1717-small.jpg

Zo. 08 nov. 2020

Zo 15 nov.  2020

********************

Bij de start van het vorige werkjaar had niemand kunnen vermoeden dat de Eerste Communie en de Plechtige Geloofsbelijdenis niet op de vertrouwde momenten zouden plaatsvinden.

Het coronavirus trok een dikke streep door alle plannen en het werd behelpen met online-bijeenkomsten om toch nog één en ander mogelijk te maken. Beide vieringen werden uitgesteld.

Van zodra de versoepelingen het mogelijk maakten werden twee nieuwe data geprikt:

• 06 september 2020 voor de Plechtige Geloofsbelijdenis
  • 20 september 2020 voor de Eerste Communie

Beiden tijdens de zondagsvieringen  van 11u00, wat ook de betrokkenheid van onze geloofsgemeenschap dik in de verf zet.

Er werd bij de planning nog van uitgegaan dat de versoepeling verder zou doorgezet worden en dat het maximum aantal personen in de vieringen vanaf augustus nog zou opgetrokken worden.

Samen met de geloofsgemeenschap vieren is helaas niet mogelijk.

Maar het virus deed een nieuwe verrassingsaanval en de versoepelingen werden teruggeschroefd.

Het zal in september dus niet mogelijk zijn om de jongeren met hun bubbel én de geloofsgemeenschap samen in onze kerk te ontvangen. We overschrijden dan eenvoudigweg het max. aantal personen.

We hebben -samen met de catechisten- alle mogelijke scenario’s opgelijst en alles grondig afgewogen.

Uiteindelijk werd beslist dat de vieringen van 06 september ’20 (Plechtige Geloofsbelijdenis) en 20 september ’20 (Eerste Communie) doorgaan zoals afgesproken. Er werden met de catechisten strikte afspraken gemaakt over het max. aantal personen die elke jongere kan meebrengen.

Mensen uit de geloofsgemeenschap zullen tijdens die vieringen helaas niet aanwezig kunnen zijn.

Zondagsvieringen voor de geloofsgemeenschap.

Uiteraard hebben we een viering op andere momenten voorzien voor de geloofsgemeenschap:

• Zaterdag 05 september 2020 om 18u30 (ter vervanging van 06/09)
  • Zaterdag 19 september 2020 om 18u30 (ter vervanging van 20/09)

Deze vieringen worden door de ploeg voorbereid in samenwerking met de catechisten zodanig dat er ook elementen uit de viering van Plechtige Geloofsbelijdenis en Eerste Communie worden meegenomen.

Het is absoluut de bedoeling om de jongeren speciale aandacht te geven binnen de gemeenschap wanneer covid 19 achter de rug is en er terug grotere groepen in de kerk kunnen toegelaten worden.

We hopen op ieders begrip.

Hartelijke groeten van de ploeg

Geloofsgemeenschap St.-Jozef Coloma

******************************************************************************************************************************************