Zo 27 sept. 2020
11.00 u. : Gebedsviering

Herdenkingsviering 
  Danuta Kowal 
  Melanie Soli 
 Jan De Winter

Intentie :
Albert Kutten, echtgenote Diane Vermeulen en overleden familieleden
********************

Zo 04 okt.  2020
11.00 u. : Viering

********************

 

 

 

 

 

 

 

 


Koraalhuis in corona-dagen

Koraalhuis,

plek van ontmoeting

en plek voor mensen in nood…


Zoals vele organisaties is ook het Koraalhuis als inloophuis tijdelijk gesloten sinds 13 maart. Dit betekent echter niet dat mensen voor een gesloten deur blijven staan! Ook in deze onwezenlijke corona-dagen kunnen mensen nog steeds bij ons terecht. Voor brood. Om een douche te nemen. Met een voorschrift voor noodzakelijke medicatie die ze niet kunnen betalen. Voor uitleg bij een brief die men niet verstaat. Voor een gesprek… Dat gebeurt allemaal volgens de richtlijnen: individueel, met de nodige afstand en voorzorgen.

In alle eerlijkheid, in het begin van de quarantaine was het afwachten of er mensen zouden komen. Het is een compleet andere werkwijze: op afspraak, één na één, zonder koffie of thee en de gebruikelijke gezelligheid. Maar het kan niet anders… En de mensen komen, elke week een paar meer… Ze houden zich zonder probleem aan de regels, wachten geduldig hun beurt af, met de nodige afstand. Hoe langer de quarantaine duurt, hoe belangrijker de babbel wordt die bij het brood hoort. De eenzaamheid weegt, het gemis aan vrienden en dierbaren, aan de kleinkinderen wordt alsmaar groter, er is bij sommigen angst en radeloosheid door het volledig wegvallen van het gezinsinkomen… Het zijn zware tijden, voor iedereen, nog het meest voor de mensen die het voordien ook al moeilijk hadden.

Daarom wil ik graag uw hulp vragen. Het Koraalhuis heeft mondmaskers nodig, zodat ook onze kwetsbaarste mensen de nodige bescherming kunnen dragen. Steekt u de handen uit de mouwen en doet u mee aan de nationale naaiactie? Maakt u ook mondmaskers voor het Koraalhuis? Zodra je ze bij ons binnenbrengt, kan ik ze meteen aan onze mensen bezorgen.


Wat we daarnaast ook goed kunnen gebruiken zijn basisproducten zoals wasmiddel voor kleren, afwasmiddel, tandpasta, douchegel, shampoo.

De quarantaine duurt lang, veel langer dan we in het begin ooit gedacht hadden, en we zijn er nog niet van verlost, van dat virus…
Draag je verder goed zorg voor jezelf en de anderen?
Hou moed, allemaal samen geraken we hier door!

Hartelijke groet,

Erna

Verantwoordelijke Koraalhuis

PS: Wil je mondmaskers of basisproducten komen afgeven in het Koraalhuis? (ingang: Fonteinstraatje, Mechelen) Dit kan op maandag- en dinsdagvoormiddag na een seintje op 015/29.19.00. Of tijdens weekdagen tussen 9 en 12 uur in de Kanunnik De Deckerstraat 48 (bel ‘pastorie’). Alvast heel erg bedankt!!!

**************************************************************************************************************************************************************************************************************