Zondag – ‘vroeg’ in de morgen staan ze paraat, de eerste communicanten van Sint-Jozef Coloma. Hen wacht een volle voormiddag met workshops en een viering. De kinderen maken eerst kennis met elkaar en vervolgens met het thema van dit jaar. Eén van de catechisten komt binnen met een knapzak. De kinderen mogen raden wat er in zit. Tot hun grote verbazing zit er een (kinder)Bijbel in.

Vervolgens spelen de catechisten een verhaal uit die Bijbel. Het verhaal van de roeping van de apostelen. Simon en Andreas vragen aan de eerste communicanten of ze mee op tocht willen gaan met Jezus. Iedereen zegt volmondig “ja!”. Oef 😊 en we zijn vertrokken.

Om mee op tocht te gaan met Jezus hebben ze natuurlijk ook een knapzak nodig. Die beschilderen de eerste communicanten in een workshop. Ze bespreken waarom ze hun eerste communie willen doen en eten een koekje en een drankje.

Na de workshops haasten we ons naar de kerk voor de viering. Hier oefenen de kinderen twee liedjes die ze zullen zingen in de viering. En dan is het 11u. De kinderen zitten op de eerste twee rijen in de kerk zodat ze goed kunnen zien wat er gebeurt. Een aantal van hen gaat naar voren om te vertellen dat iedereen welkom is en dat ze op tocht willen gaan met Jezus. Op de tonen van het lied “Dag wereld, dag mensen”, zingen de kinderen dat iedereen welkom is in deze viering.

Op het einde van de viering zingen ze met volle borst het eerste communielied. Kijk, daar beginnen al enkele volwassenen mee te zingen. Jaja, het lied zal zeker spetteren op de eerste communieviering. Reken maar!

Het was een hartverwarmende mooie viering, en een fijne voormiddag met allemaal kinderen die op tocht willen gaan met Jezus.