IMG_3892-cloud.jpg

Zondag 05 dec. '21
2° Adventszondag

Beste Chirovriend(in),

Door het stijgende aantal coronabesmettingen gaat het grote eetfestijn in 't Kranske niet door. In plaats daarvan voorzien we takeaway.

Heb jij eten besteld?
Je kan jouw bestelling vanaf 12u komen ophalen in de tuin van de pastorij. In plaats van frietjes voorzien we krieltjes. Thuis nog even opwarmen en smullen maar!

Diashow alleen voor
Chiroleden
We verwachten alle Chiroleden om 15u terug in de Sint-Jozef-Colomakerk voor een spetterende diashow van het voorbije Chirokamp.
De ouders krijgen later een link toegestuurd zodat ook zij de leukste kampfoto's van hun kroost kunnen
spotten.

Misvieren met mondmasker
Wil je toch graag een beetje meevieren?
Je bent nog altijd welkom om 11u mét mondmasker in de Sint-Jozef-Colomakerk, voor een vreugdevolle viering op z'n Chiro's.
We vragen ook dat kinderen vanaf 10 jaar een mondmasker dragen, om het risico op mogelijke besmettingen zoveel mogelijk te verkleinen.

Einde om 17u
Christus Koning eindigt voor alle Chiroleden om 17u, ook voor de tito's en de kespi's.
Daarna
mag iedereen naar huis. We vinden het zelf heel jammer en vervelend dat Christus Koning niet kan doorgaan zoals gepland, maar we hopen dat jullie onze beslissing begrijpen en steunen.

Warme groeten, de Chiroleiding

Op 6 februari 2022 zullen 5 jongeren, na een Lange Weg van bijna 6 jaar, hun vormsel vieren.
De Lange weg in St. Jozef Coloma loopt normaal gezien over een periode van 5 jaar maar vorig jaar beslisten deze jongeren, omwille van corona, nog een extra jaartje Jipper te blijven en werd hun vormsel met een jaar uitgesteld.
Margot, Hannelore, Daan, Sara en Joachim zijn nu gestart met het laatste parcours richting 6 februari. Samen met hun geloofsgenoten bezochten ze de tentoonstelling 'Beelden die raken' in de kerk, ze voerden de bijhorende opdrachtjes uit en brachten de eerste ideeën samen voor hun viering. Een moment om nu al naar uit te kijken!

An en Hilde

De ouderraad van de basisschool vraagt ons om terug een handje te helpen met hun textielinzameling.

Deze start op maandag 15 november ’21 en loopt tot woensdagochtend 24 november ’21.

De Colomakerk is het enige inzamelpunt, waardoor ze voldoende ruimte hebben om op een veilige manier te werk te gaan.
Wel wordt gevraagd om steeds het mondmasker te dragen als je textiel aflevert.

De ouders voorzien ontsmettende handgel.

Je kan elke schooldag van 8u00 tot 8u30 aan de kerk terecht,
maar ook op zondag 21 november ’21 van 10u00 tot 11u00.

Meer info op:

***************************************************************************************************************************

Op zondag 21 november viert Chiro Coloma zoals elk jaar Christus Koning.
Hierbij willen we niet enkel de leden zelf betrekken, maar ook alle ouders en sympathisanten, omdat het altijd leuk is het feest van ‘de Chiro’ samen te vieren.

Deze zondag blikken we, samen met de ouders, even terug naar het fantastische kamp.
We starten onze dag met het werkthema van dit jaar, ‘VONKEN!’. Dit brengen we naar voor in een korte, gezellige viering. Deze viering start om 11u in de kerk. Wie deze viering graag bijwoont, wordt gevraagd een mondmasker te dragen in de kerk. De leden verzamelen hiervoor om 10.45u op het kerkplein. Leden die ouder zijn dan 12 jaar moeten ook een mondmasker dragen in de kerk.

Voor erediensten is de mondmaskerplicht weer van kracht!

Dit geldt dus vanaf de viering van zondag 31 oktober, ook voor de viering van 1 november en alle volgende tot ...

Woordloos

Soms
komen er geen woorden
en dan laat ik
het maar zo-

Soms
is verdriet te groot voor woorden
en dan laat ik
het maar zo-

Blijven woordloos over
herinneringen
die ik als een grote schat bewaar
diep in mij-
herinneringen
die ik koester
stil in mij-

aan jou-

(Oeke Kruythof)

In herinnering :

Louisa 'Louisette' De Meyer
Rosalie 'Rosa' Van Beersel
Elisabeth 'Liza' Jaspers
Agnes Quintelier
Leon Galle

Soms helpen beelden beter te begrijpen.
Soms voelt een beeld comfortabeler aan.
Soms maakt een beeld je stil en verbindt het je met God.

De mensen van het vicariaat vroegen Jan Smets om hen te inspireren.
Hij liet zich raken door het evangeliewoord en ging aan de slag.
Dit leverde enkele krachtige werken op die het werkboek ‘Woorden die raken‘ voor de C-cyclus verrijken.

Tijdens de viering van zondag 31 oktober, voorgegaan door Koen Vanhoutte, worden de werken in première voorgesteld.
Nadien volgt een kleine receptie.

Iedereen welkom!